Tien kanshebbers voor titel beste kinderboek van het jaar

Tien kinderboeken zijn bekroond met een Zilveren Griffel en maken daarmee kans uitgeroepen tot beste kinderboek van het afgelopen jaar. Op het Kinderboekenbal, dinsdagavond 4 oktober, wordt bekendgemaakt welke auteur de felbegeerde Gouden Griffel in bezit mag nemen. Vorig jaar was dat Bette Westra, voor haar boek Doodgewoon.

De met een Zilveren Griffel bekroonde boeken zijn: Kom uit die kraan! – Tjibbe Veldkamp, Tijs en de eenhoorn – Imme Dros, Mooi boek – Joke van Leeuwen, De tuin van de walvis – Toon Tellegen, Gips  – Anna Woltz, Groter dan de lucht, erger dan de zon – Daan Remmerts de Vries, Een aap op de wc – Joukje Akveld, Stem op de okapi – Edward van de Vendel, Nooit denk ik aan niets – Monique en Hans Hagen, Rond vierkant vierkant rond – Ted van Lieshout.

Voor illustraties in kinderboeken zijn twee Zilveren Penselen toegekend: Lettersoep – Harriët van Reek, Hondje, de enige echte – Yvonne Jagtenberg. Een Zilveren Palet (voor buitenlandse illustratoren) gaat naar Het gat – Øyvind Torseter en Mijn opa is een boom – Ingrid Godon. Deze titels zijn nu ook in de race voor het Gouden Penseel en het Gulden Palet die twee weken voor de Kinderboekenweek, op woensdag 21 september worden uitgereikt.

Deel deze pagina