Jongerenliteratuur Prijs wordt Literatour Prijs

Er komt een speciale boekenweek voor jongeren om het leesgedrag van 15- tot 18-jarigen te stimuleren. Onderdeel van de campagne is de Literatour Prijs (15.000 euro), de nieuwe naam voor de Jongeren Literatuurprijs die sinds 2010 wordt uitgereikt. Ineke Riem won deze prijs in 2014.

Jongeren tussen de 15 en 18 moeten weer plezier krijgen in het lezen van boeken. In de week van 23 tot en met 29 maart maken schrijvers als Daan Heerma Van Voss en Ernest van der Kwast een ‘literatour’ langs verschillende middelbare scholen om in contact te komen met leerlingen en het lezen te promoten. Ook krijgen jongeren korting als zij in de boekwinkel op vertoon van de CJP Cultuurkaart een van de zogeheten 25 Litertour toptitels kopen. Een boekentipper helpt hen bij de keuze van het boek dat het beste bij ze past. 

Op 23 maart worden de nominaties van de Dioraphte Literatour Prijs bekendgemaakt, en vier dagen later de winnaars. De prijs bestaat uit twee juryprijzen (oorspronkelijk Nederlands, vertaald) en een publieksprijs. De drie winnaars krijgen ieder 15.000 euro.


Deel deze pagina