Vier vrouwen gaan voor Prix de Rome 2017

De jury van de Prix de Rome heeft vier beeldend kunstenaars geselecteerd voor de shortlist van de Prix de Rome 2017. De genomineerden zijn: Melanie Bonajo (1978), Rana Hamadeh (1983), Saskia Noor van Imhoff (1982) en Katarina Zdjelar (1979).

De genomineerde kunstenaars krijgen ieder een budget om de komende vijf maanden nieuw werk uit te voeren. Het resultaat zal vanaf begin december worden tentoongesteld in Kunsthal Rotterdam. Later die maand zal de jury de winnaar bekendmaken. Zij (alle genomineerden van dit jaar zijn vrouw) ontvangt een bedrag van 40.000 euro en een werkperiode in de American Academy in Rome. De vier shortlistkunstenaars zijn voorgedragen door zowel scouts als derden.

De Prix de Rome is de oudste prijs in Nederland voor beeldend kunstenaars onder de 40 jaar. Het doel is getalenteerde beeldend kunstenaars te traceren en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen en hun zichtbaarheid te vergroten. Sinds 2012 wordt de prijs georganiseerd en gefinancierd door het Mondriaan Fonds. De jury van de Prix de Rome 2017 bestaat uit: Ferran Barenblit (directeur MACBA, Barcelona), Mariette Dölle (directeur Museum Kranenburgh, Bergen), Folkert de Jong (beeldend kunstenaar), Petra Noordkamp (beeldend kunstenaar) en Francesco Stocchi (curator Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam). Voorzitter is Birgit Donker, directeur van het Mondriaan Fonds.


Deel deze pagina