Tien jaar Volkskrant Beeldende Kunst Prijs

Vanaf zaterdag 8 oktober exposeren in het Stedelijk Museum Schiedam de vijf genomineerden voor de tiende Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Tijdens de tentoonstelling kan het publiek zijn favoriet kiezen. Op 11 december maakt Hanneke Groenteman als voorzitter van de vakjury bekend wie het prijzengeld van 10.000 euro ontvangt. Dit gebeurt in het tv-programma Kunstuur. Op 14 januari 2017 volgt de uitreiking van de publieksprijs.

Genomineerd zijn Alexis Blake (performances), Jan Hoek (fotografie), Anouk Kruithof (driedimensionale fotowerken), Jay Tan (installaties) en Taocheng Wang (video, performances, film). De vijf kunstenaars zijn voorgedragen door specialisten uit de Nederlandse kunstwereld.

 

Anouk Kruithof, Enclosed content chatting away in the colour invisibility (2009), installatie, sculptuur uit 3500/4000 boeken

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs, bestemd voor kunstenaars tot 35 jaar die werken in Nederland, wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. Ter gelegenheid van dit jubileum is de expositie in het Stedelijk Museum Schiedam uitgebreid met werk van eerdere winnaars, onder wie Bram de Jonghe, Floris Kaayk, Femmy Otten, Tala Madani, Ahmet Ögüt en Navid Nuur. Floris Kaayk was tot nu toe de enige kunstenaar die zowel de jury- als de publieksprijs won. Dit jaar maakt hij deel uit van de jury.


Deel deze pagina