Tweede Louis d’Or voor Hans Kesting

Hans Kesting (1960) en Wine Dierickx (1978) zijn de winnaars van de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen, de Louis d’Or en Theo d’Or. Voor Kesting is het de tweede keer in zijn lange carrière dat hem dit overkomt. In 2008 bezorgde Angels in America hem de hoogste eer, in 2016 zijn rol in Kings of War. De Vlaamse Dierickx kreeg de prijs voor haar rol in Helpdesk.

De toekenning van de Louis d’Or en Theo d’Or is het hoogtepunt van het jaarlijkse Nederlands Theater Festival, waar de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties de hoogtepunten van het afgelopen seizoen viert. Buiten die voor de ‘beste dragende rollen’ wordt nog een aantal andere prijzen uitgereikt.

Arlecchino (beste mannelijke bijdragende rol): Risto Kübar voor zijn rol in Dit zijn de namen, NTGent; Colombina (beste vrouwelijke bijdragende rol): Ilke Paddenburg voor haar rol in Een soort Hades, Theater Utrecht; VSCD Mimeprijs: Als je maar hard genoeg rent, weet niemand meer waar je bent, Theater Artemis; Gouden Krekel meest indrukwekkende productie: Bromance, Toneelgroep Oostpool & Theater Sonnevanck; Gouden Krekel meest indrukwekkende podiumprestatie: Sanne Danz voor haar decorontwerp van Alice in Wonderland door MAAS theater en dans; Prosceniumprijs: Ola Mafaalani voor haar wezenlijke bijdrage aan het Nederlands toneel; Regieprijs: Thibaud Delpeut voor Een soort Hades, Theater Utrecht; ACT Award: Joop Mulder

Voor de juryrapporten, klik hier


Deel deze pagina