Toneelprijzen voor Vanden Broecke en Karina Holla

Zondag 16 september zijn ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival de VSCD Toneelprijzen uitgereikt, tijdens het Gala van het Nederlands Theater in het Internationaal Theater Amsterdam. Bruno Vanden Broecke en Karina Holla ontvingen respectievelijk de Louis d’Or en Theo d'Or voor hun hoofdrol in PARA (KVS) en ROMP (De Gemeenschap). 

De Arlecchino en Colombina, prijzen voor de beste bijdragende rol, gingen naar Vanja Rukavina (The Nation) en Maureen Teeuwen(Dumas/La Dame/DeSade). De VSCD Mimeprijs was voor For The Time Being van Schweigman& / Slagwerk Den Haag. Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool wonnen de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende productie (Princessen Janne Desmet kreeg de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie voor haar rol in Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten van Schippers & Van Gucht en HET PALEIS.

Senf Theaterpartners ontving de Prosceniumprijs voor hun wezenlijke bijdrage aan het Nederlands toneel, de regieprijs ging naar Guy Weizman voor Salam van Noord Nederlands Toneel / Club Guy & Roni / Asko|Schönberg. De ACT Award is uitgereikt aan tv-presentator Cornald Maas. 

Deel deze pagina