Genomineerden voor de ‘Oscars’ van de Nederlandse dans

De Nederlandse Dansdagen en de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) hebben de namen bekendgemaakt van de genomineerden voor de Zwanen. De belangrijkste nationale dansprijzen zullen worden uitgereikt tijdens de Nederlandse Dansdagen, die van 7 tot en met 9 oktober plaatsvinden in Maastricht.

Genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansproductie’ zijn Three van Introdans, The Lost Room van het Nederlands Dans Theater en Light van LeineRoebana (foto).

Genomineerd voor de ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ zijn de dansers Sarah Murphy voor haar rol in Infant van Joeri Dubbe & Korzo Producties, Anna Tsygankova voor haar rol in Mata Hari van Het Nationale Ballet en Jozefien Debaillie voor haar rol in Pas de deux van Scapino Ballet Rotterdam. 

De jaarlijkse Zwanen worden ook wel de ‘Oscars’ van de Nederlandse dans genoemd en hebben als doel de prestaties van dansers en gezelschappen te eren door deze onder de aandacht te brengen van een groot publiek. De prijs is een bronzen beeld gemaakt door choreograaf en beeldend kunstenaar Toer van Schayk. 


Deel deze pagina