Nieuwe innovatieprijs voor dansmakers

Op 30 september worden tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala in Maastricht de belangrijkste nationale dansprijzen uitgereikt. Naast de prestigieuze Zwanen voor topprestaties is er een nieuwe innovatieprijs van 20.000 euro voor opkomend talent.

De nieuwe prijs is een samenvoeging van twee bestaande festivalprijzen: de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Deze laatste prijs was gericht op innovatie van dans voor vier- tot achttienjarigen. Maar het festival laat nu het onderscheid tussen jong en volwassen publiek vallen. Het verhoogde prijzengeld van 20.000 euro geeft de winnaar de gelegenheid om nieuw werk te produceren. Hij/zij krijgt daarvoor een podium in de editie van 2023.

Uit de meer dan honderd inzendingen heeft een zevenkoppige jury van dans- en cultuurprofessionals drie makers geselecteerd voor de eerste nieuwe innovatieprijs: Simon Bus, Jordy Dik en Mohamed Yusuf Boss. De uitreiking is tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op vrijdag 30 september in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. 

 

https://nederlandsedansdagen.nl/dansprijzen-2  


Deel deze pagina