Relatie cultuur en maatschappij inzet van nieuwe prijs Over Holland

De Stichting Over Holland heeft in advertenties de komst van de Over Hoop Prijs (25.000 euro) aangekondigd. Deze is bestemd voor een persoon of organisatie die dit jaar op sociaal cultureel gebied ‘in positieve zin iets wezenlijks overhoop overhaalde’. Vernieuwende en grensverleggende ideeën over de relatie tussen cultuur en maatschappij kunnen tot 15 januari 2018 worden ingezonden.

De prijs is een van de initiatieven van de Stichting Over Holland die zijn bedoeld om de relatie tussen cultuur en maatschappij te activeren, wetenschap over kunst en cultuur te bevorderen en vernieuwende ontwikkelingen in bijvoorbeeld beeldende kunst en design te stimuleren. Voorzitter van de stichting is kunstverzamelaar en organisator van exposities Jan Christiaan Braun, die in het verleden diverse conflicten uitvocht met de gemeente Amsterdam (hij sloot er uit protest zijn museum Overholland) en met het Stedelijk Museum in de hoofdstad. Over Holland is tevens de naam van een buitenplaats aan de Vecht, het beoogde culturele centrum van de stichting. 

Wie zich voelt aangesproken door de Over Hoop Prijs, kan zijn of haar voordracht tot begin volgend jaar insturen via www.overhoop.org. De prijsuitreiking is volgend jaar juni.Deel deze pagina