Uitgebreid Museum Singer Laren Beste Gebouw van het Jaar

De uitbreiding van Museum Singer Laren is uitgeroepen tot BNA Beste Gebouw van het Jaar 2022. Het gebouw won ook de publieksprijs, wat alleen in 2016 al eens gebeurde. De uitbreiding is ontworpen door Bedaux de Brouwer Architecten, in opdracht van Stichting Singer Laren.

Door renovatie van de bestaande museumzalen en uitbreiding met een aantal zalen in de nieuwe Nardinc-vleugel kreeg Singer Laren de gewenste ruimte voor het tonen van wisselende exposities én de vaste collectie. ‘De kwaliteit van het vernieuwde museum Singer Laren schuilt in de vanzelfsprekendheid waarmee het ontwerp is ingepast op zijn plek,’ stelt de jury. ‘Het project laat zien dat je soms de beste kwaliteit krijgt door een bestaande situatie te verbeteren in plaats van iets nieuws te maken.’ De ingetogen uitbreiding van de hand van Bedaux de Brouwer Architecten heeft Singer Laren volgens het juryrapport naar het hoogste architectonische niveau getild. ‘Vakmanschap pur sang, in aanpak, uitvoering, details.'

Met Beste Gebouw van het Jaar wil Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus BNA de meerwaarde van architectuur voor opdrachtgevers, gebruikers en samenleving vieren. Naast een vakjury kiest ook het publiek een winnaar. Vrijwel nooit komt hun keuze overeen, maar in dit geval was iedereen het erover eens dat Singer Laren het Beste Gebouw van het Jaar moest worden.

 

 

Deel deze pagina