Cultuurfonds steunt poptalent met nieuw stipendium (10.000 euro)

Op zaterdag 20 januari wordt op Eurosonic Noorderslag in Groningen voor de eerste keer het Cultuurfonds Pop Stipendium uitgereikt. Het gaat om een bedrag van 10.000 euro. Genomineerd zijn Ronnie Flex, Jacco Gardner en Pink Oculus.

Met dit stipendium wil het Prins Bernhard Cultuurfonds een veelbelovend popartiest of popband bekronen en stimuleren zich verder te ontwikkelen. Drie artiesten worden genomineerd op voordracht van een jury die voor deze eerste editie bestaat uit Edwin van Andel (programmeur, dj), Imke Loeffen (popmuzikant) en Joey Ruchtie (programmeur).

Ronnie Flex, artiestennaam van Ronell Plasschaert, is een van de meest gestreamde artiesten op Spotify, met ruim 250 miljoen views op YouTube, drie nummer 1-hits, diverse platina platen, twee hits in Duitsland en Oostenrijk, shows op Pinkpop en Lowlands. Multi-instrumentalist en producer Jacco Gardner maakte internationaal furore met zijn psychedelische pop albums, Cabinet of Curiosities (2013) en Hypnophobia (2015,) en met wereldwijde tournees. Pink Oculus is het alter ego van de Amsterdamse producer en zangeres Esperanza Denswil. Zij wordt geprezen vanwege haar innoverend geluid waarin hip hop, soul, jazz, electroc en pop in elkaar overlopen.


Deel deze pagina