Jan Taminiau mag 50.000 euro weggeven

Donderdag 4 december reikt Jan Taminiau het vijfde Cultuurfonds Mode Stipendium uit aan een Nederlandse modeontwerper met internationaal aanzien. De uitreiking vindt plaats tijdens het 2014 Fashion Symposium in Amsterdam. Het modestipendium bestaat uit een bedrag van 50.000 euro en een wisseltrofee, en is daarmee de grootste prijs op dit gebied.

Het Cultuurfonds Mode Stipendium is bij het Prins Bernhard Cultuurfonds ingesteld door een anonieme mecenas met grote waardering voor de modediscipline en visie op het ondernemerschap. In aanmerking komen ontwerpers die al geruime tijd op eigen kracht een onderscheidend, in Nederland geworteld modelabel voeren. Zij zetten Nederlandse mode internationaal op de kaart met een eigen handschrift en uitmuntende kwaliteit van zowel de collecties als de bedrijfsvoering. Het modestipendium positioneert zich als stimuleringsregeling tussen de talrijke awards voor jong talent en het principe ‘oeuvreprijs’. Het stipendium stelt de ontvanger in staat om de nodige stappen te maken voor verdere ontwikkeling en groei van het label .

Het Cultuurfonds Mode Stipendium is de grootste prijs die een modevormgever in Nederland kan ontvangen. Naast het geldbedrag is er een wisseltrofee, een ketting ontworpen door Atelier Ted Noten. Eerdere ontvangers van het stipendium zijn Ilja Visser, Francisco van Benthum, de zussen Truus en Riet Spijkers en Jan Taminiau.  


Deel deze pagina