Ludwig Volbeda: eerste Nederlandse winnaar internationale illustratieprijs

Ludwig Volbeda heeft de primeur. Hij is de eerste Nederlandse winnaar van de Grand Prix van de Biennial of Illustrations Bratislava (BiB). De prijs geldt met de Hans Christian Andersen Award als de belangrijkste internationale bekroningen voor illustratoren van kinder- en jeugdboeken. Volbeda kreeg de prijs voor zijn illustraties in het boek De Vogels van Ted van Lieshout.

In totaal namen dit jaar 373 illustratoren uit 49 landen deel aan de biënnale in de hoofdstad van Slowakije. En voor het eerst in de 50-jarige geschiedenis van het prestigieuze festival gaat de hoofdprijs (3000 dollar, trofee) van naar een Nederlandse illustrator.

 

Juryvoorzitter Yukiko Hiromatsu: ‘His illustrations combine a narrative style of visual story-telling together with an imaginative picture language. The illustrator combines traditional illustration techniques in a unique way, adding each illustrations a new feeling. This results in an imaginative dreamy world that combined with text makes a unified compact story.’ 

Ludwig Volbeda (1990, Oosterhout) won eerder in eigen land de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs 2013 en was genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2017. 
Deel deze pagina