Cinekid Leeuw beste Nederlandse familiefilm
zie website
De Gouden Strop: sponsor BookSpot trekt zich terug

Het was groot nieuws voor de Nederlandse misdaadauteurs: BookSpot zou drie tot vijf jaar lang De Gouden Strop financieren, de prijs voor het spannendste boek, en het prijzengeld verdubbelen tot 20.000 euro. Dat laatste gebeurde, maar de andere afspraak komt de boekenwebwinkel (voorheen ECI) niet na.

Lees verder
Nieuwe prijs voor het beste boek over taal

Op 5 oktober wordt in Utrecht de eerste Onze Taal/ANV-taalboekenprijs uitgereikt. Aan de titel ‘beste boek over (de Nederlandse) taal’ is een geldbedrag van 3000 euro verbonden. Er zijn zes boeken genomineerd.

Lees verder
Staatsprijs voor de kunsten voor Ivo van Hove

De Johannes Vermeer Prijs 2019, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten, is toegekend aan theatermaker Ivo van Hove. De jury roemt zijn ‘grandioze bijdrage’ aan de ontwikkeling van het theater in én buiten Nederland. De uitreiking is op woensdag 25 september in de Ridderzaal in Den Haag. Aan de prijs is een geldbedrag van 100.000 euro verbonden.

Lees verder
Oproep: nominaties dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst

De kunstwereld kan nog tot 1 oktober nominaties aandragen voor de dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst, met 100.000 euro de grootste inviduele kunstprijs in Nederland. De prijs is bedoeld voor zeer getalenteerde beeldend kunstenaars. Eerdere winnaars waren onder anderen Peter Struycken, Mark Manders, Daan van Golden en Erik van Lieshout.

 

Lees verder
Nu ook grote literatuurprijs voor non-fictie

Er komt dit jaar een nieuwe prijs voor boeken over onderwerpen als politiek, geschiedenis, sport en reizen: de BookSpot Literatuurprijs Non-fictie. Net als bij de bestaande romanprijs van dezelfde organisatie, is er een geldbedrag van 50.000 euro aan verbonden. Beide prijzen worden in november uitgereikt.

Lees verder