Cultuurfonds Prijs 2014

Johan Simons

Koningin Máxima hangt Johan Simons de versierselen van de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs om; foto Sander Stoepker, Prins Bernhard Cultuurfonds 

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2014 is toegekend aan Johan Simons vanwege zijn grote verdiensten voor de theaterkunst in binnen- en buitenland. Hij is op dit moment een van de meest toonaangevende Nederlandse theaterregisseurs, aldus de adviescommissie van het cultuurfonds in haar motivatie. 'Simons heeft een theatervorm ontwikkeld die mede bepalend was en is voor het Nederlands theaterlandschap. Door steeds nieuwe acteurs en regisseurs te begeleiden, levert hij tevens een onmiskenbare bijdrage aan de ontwikkeling van talentvolle theatermakers.' Ook zijn opiniërende en actieve rol binnen het debat over de maatschappelijke waarde van kunst in de Nederlandse samenleving wordt geprezen.

Onderdeel van de prijs is een CultuurFonds op Naam met een startbedrag van 75.000 euro. Simons stelde met dit geld het Hollandia Fonds in, bedoeld om internationale projecten van jonge Nederlandse theatermakers te ondersteunen. 

Jury: leden adviescomissie

Deel deze pagina