ARC Award

De ARC Awards zijn prijzen voor het beste werk in architectuur, interieurarchitectuur en productontwerp van het afgelopen jaar ('van stoel tot stad'). Het initiatief komt van het vakblad de Architect, in samenwerking met een aantal founding partners. Doelstelling is om het ontwerp in de volle breedte te promoten voor een groot pubiek en vernieuwing zichtbaar te maken. Gerenommeerde bureaus, maar ook jonge professionals en samenwerkingsverbanden maken kans in verschillende categorieën.

 

winnaars

2021 MVDRV Depot Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Superuse Studios (oeuvre), Frank Loer (jong talent)

2020 Mei architects and planners / SAWA, Jo Coenen (oeuvre), FELT Jasper Stevens en Karel Verstraeten (Jong Talent)

2019  Mundo / Mundo-a Antwerpen,  Herman Hertzberger (oeuvre), Anne Dessing (Jong Talent)

2018 Adriaan Geuze (oeuvre), Benthem Crouwel Architects (architectuur Noord/Zuidlijn), Tomas Dirrix (Jong Talent)

2017 Kees Christiaanse (oeuvre); Gert Kwekkeboom (architectuur)

2016 Office Winhov (oeuvre); Kees Kaan (architectuur)

2015 Michael van Gessel (oeuvre); Vincent van Duysen, TR Residence Knokke (architectuur); Ex Interiors, Koninklijke Auping in Deventer (interieur); man&paard, co-worker (meubel); NEXT architects, Vlotwateringbrug (detail); Claessens Erdmann, busstation Schiphol Noord (innovatie)

2014 Riek Bakker (oeuvre)

2013 Paul de Ruiter, Villa Kogelhof (architectuur); Happel Cornelisse Verhoeven, Noord Hollands Archief (Interieur); Van Aubel & Shaw, Well Proven Chair (stoelontwerp); Thomas Rau (oeuvre)

2012 Équipe voor Architectuur en Urbanisme (architectuur), PUUR interieurarchitecten (interieur), Michael Schoner (stoelontwerp en design), Maarten Kloos (oeuvre)

Deel deze pagina