Het Beste Kookboek van het Jaar

Diverse organisaties in de culinaire wereld en een groep boekhandels tekenen voor de landelijke Kookboeken7daagse, waarop onder meer het beste kookboek van het afgelopen jaar wordt gekozen. Een vakjury beoordeelt de ingezonden titels niet alleen op hun uiterlijk, maar test ook of de inhoud kook- en keukenproof is. Los van de hoofdprijs zijn er bekroningen in diverse sub-categorieën, waaronder de publieksprijs.

 

winnaars

2020/2021 Bistro Manon (Manon Proper)

2019 Indorock 

2018 TLV: recepten en verhalen uit Tel Aviv (Jigal Krant, IL)

2017 The Green Kitchen at Home (David Frenkiel en Luise Vindahl, SE)

2016 Smokey Goodness (Jord Althuizen)

2015 Spuntino (Russell Norman)

2014 Koken tussen Vulkanen (Ko Sliggers)

2013 Polpo (Russell Norman)

2012 Het Nederlands Bakboek (Gaitri Pagrach-Chandra)

2011 Kookkaravaan (Yassine Nassir, Annelies Dollekamp, Marcel van Silfhout)

2010 Home Made (Yvette van Boven)

2009 12 maanden lekker eten (Albert Heijn)

2008 Raapsteeltje (Simone Kroon en Sandor Schiferli)

2007 De keuken van ons moeder (Filip Verheyden) 

Deel deze pagina