De verkiezing van Het Gouden Kookboek is een van de activiteiten van de Kookboeken 7-daagse van de CPNB. Een vakkundige jury buigt zich jaarlijks over de vraag welk Nederlands of Vlaams kookboek het beste en het mooiste is op het kookgebied van het voorafgaande jaar. Op de vooravond van de Kookboekenweek vindt op de Avond van het Kookboek de prijsuitreiking plaats. Er is ook een jaarlijks kookboekenweekgeschenk
Gouden Kookboek
2022 Yvette van Boven (Van Boven in het Wild)
2021 Seppe Nobels (Een kookboek)
2020 Yvette van Boven (Home made basics)
2019 Vanja van der Leeden (Indorock)
2018 Jigal Kant (TLV)
2017 Nadia Zerouali en Merijn Tol (Souq)
2016 Annette van Ruitenburg, René Zandering (Liever Lokaal)
2017 The Green Kitchen at Home (David Frenkiel en Luise Vindahl, SE)
2016 Smokey Goodness (Jord Althuizen)
2015 Spuntino (Russell Norman)
2014 Koken tussen Vulkanen (Ko Sliggers)
2013 Polpo (Russell Norman)
2012 Het Nederlands Bakboek (Gaitri Pagrach-Chandra)
2011 Kookkaravaan (Yassine Nassir, Annelies Dollekamp, Marcel van Silfhout)
2010 Home Made (Yvette van Boven)
2009 12 maanden lekker eten (Albert Heijn)
2008 Raapsteeltje (Simone Kroon en Sandor Schiferli)
2007 De keuken van ons moeder (Filip Verheyden)