De week in prijzen (3)

Terugblik op de kunst- en cultuurprijzen die in de afgelopen week (23 - 30 november) zijn uitgereikt.


 

25 Piket Kunstprijzen Drie jonge kunstenaars kregen de jaarlijkse ‘Haagse’ Piket Kunstprijs, waaraan een geldbedrag van 8.000 euro is verbonden: Lennart Lahuis (schilderkunst), Sarah Murphy (dans) en Nik van den Berg (toneel); de speciale oeuvreprijs van de jury was voor begeleidend pianist Jan Schouten. (meer)

25 IDFA Awards - Ruim 65.000 euro aan prijzengeld is toegekend op het IDFA Documentaire Filmfestival Amsterdam; onder de winnaars de Nederlandse filmmakers Ester Gould (A Strange Love Affair with EGO) en Tom Fassaert (A Family Affair, foto). 

25 Erasmusprijs - Drie jonge vertegenwoordigers van de internationale Wikipedia gemeenschap namen uit handen van koning Willem-Alexander de Erasmusprijs 2015 in ontvangst . Onder hen de Nederlander Lodewijk Gelauff (1987), initiatiefnemer van Wiki Loves Monuments, een jaarlijkse fotowedstrijd rond monumenten en cultureel erfgoed. Hier een video over Wikipedia.  

27 Ouborg Prijs - Beeldend kunstenaar Christie van der Haak is vanwege haar grote en rijke oeuvre gelauwerd met de Ouborg Prijs. Deze stadsprijs wordt om de twee jaar toegekend aan een Haagse kunstenaar voor een oeuvre dat zowel lokaal als (inter)nationaal van grote betekenis is. In Gemeentemuseum Den Haag is een overzichtstentoonstelling van haar werk. 

28 Cameretten -  Cabarettalent Anne Neuteboom (26) won de jury- en de publieksprijs van het 50ste Cameretten Festival in Rotterdam. Ze toert nu met haar voorstelling WEG door het land. Opmerkelijk: Anne mocht eerder dit jaar niet meedoen aan het Leids Cabaret Festival omdat ze al een impressariaat heeft. In Rotterdam doen ze niet zo moeilijk. (agenda)

 

Deel deze pagina